google74b4a87881634848.html

Машки копчиња


Категоријата машки кошули се изработува од различни материјали,со цел создавање на индивидуален стил на машката облека,за кои се наменети. Пред се тоа се полиестарни копчиња,а за полуксузни одела и панталони се користат корозо копчињата (еколошки копчиња) и копчиња од рог. Највисокиот клас машки копчиња се овие изработени од коска.

Димензиите на машките копчиња се следните:

– за кошули 14-16-18;

– за одела 24-32;

– за капути 40-44-48.

Машките копчиња не се во многу бои и обично се во еднобојни.