Машки копчиња

Категоријата машки кошули се изработува од различни материјали,со цел создавање на индивидуален стил на машката облека,за кои се наменети. Пред се тоа се полиестарни копчиња,а за полуксузни одела и панталони се користат корозо копчињата (еколошки копчиња) и копчиња од рог. Највисокиот клас машки копчиња се овие изработени од коска.

Димензиите на машките копчиња се следните:

  • за кошули 14-16-18;
  • за одела 24-32;
  • за капути 40-44-48.

Машките копчиња не се во многу бои и обично се во еднобојни.

Галерија